Aha no to ok. Znaczy jak ja piszę tam np. 30 g smalcu, bo tyle wrzucam do smażenia. Po wszystkim większość zostaje i tak myśle z 10 g może wchłania potrawa, sam nie wiem ile... Wiecie może W takim razie będę smażył na oliwie. Czyli tak: Za śmietanę jogurt naturalny. Do smażenia raz smalec raz oliwa. Reszta może być? Tłuszcze się zgadzają tj. [...]
[...] czosnek pod warunkiem, że się z domu nie ruszam bo wtedy czuć, że hej %-) Ale cóż, dzisiaj bez oleju lnianego sobie pojem...matka zużyła ostatnie AŻ 50g lnianego do...smażenia placków. Kuźwa, na lnianym smaży, a mi pitoli farmazony z TVN-u, że używanie smalcu i smażenie mięsa mnie zabije, a WPC sprawi, że dostanę raka jąder. Ciemnogród [...]
[...] szkodliwe substancje, ale nie jest tak, że każda ich ilość od razu prowadzi do choroby... Jeśli nie będziesz przypalać, będziesz używać polecanych do wysokich temperatur (do smażenia) tłuszczy, rozmaitych przypraw - zmniejszasz szkodliwość dań z grilla. Marynowanie mięsa w ziołach (czosnku, cebuli), używanie przypraw (zawierających dużo [...]
[...] nabiału (w tym mleka półtłustego albo tłustego o ile tolerujesz), mięs (nie tylko chudych), ryżu, makaronu, kasz, płatków owsianych, płatków kukurydzianych, orzechów, masła orzechowego, do smażenia smalec/masło/olej kokosowy. Warzywa bym ograniczył na koszt owoców + co jakiś czas cheatmeal gdyby nie szła masa po Twojej myśli. Ile masz wzrostu?
Co do patelni to jestem zdania ze warto zainwestowac wiecej, bo dobra patelnia dlugo posluzy, a koszt wyjdzie taki sam jak kupowania w tym czasie innych, ktore sie zepsuja. Moja mama kupila caly zestaw takich z ceramiczna powloka- dla mnie straszny niewypal, wszystko sie przyklejalo do nich, o smazeniu bez tluszczu lub na malej ilosci nie bylo [...]
[...] zdrowe to jest? 2.Oliwa z oliwek - wykosztowałem sie ostatnio i kupiłem za 30 zł 500 ml. Generalnie zamiast olejów "transformatorowych" będę uzywał teraz oliwy do smażenia. Może nie zawsze, ale tak w 75%. Oliwa traci swoje zdrowotne właściwości podczas smażenia w całości czy tylko w części? Do smażenia dolewać cały kieliszek od wódki [...]
[...] chociażby trochę boczku. 2.Oliwa z oliwek - wykosztowałem sie ostatnio i kupiłem za 30 zł 500 ml. Generalnie zamiast olejów "transformatorowych" będę uzywał teraz oliwy do smażenia. Może nie zawsze, ale tak w 75%. Oliwa traci swoje zdrowotne właściwości podczas smażenia w całości czy tylko w części? Do smażenia dolewać cały kieliszek od wódki [...]
Co do lnianego i smażenia to potwierdzam w 100%. Raz z dziewczyną robiłem naleśniki uparcie twierdząc, że ten olej nadaje się do smażenia jak kazdy inny (no w końcu olej ), usmażyć usmażyły się ale posmak i zapach... lekko specyficzny nie polecam
może usystematyzujmy: - najlepszy do smażenia jest smalec - zawiera dużą ilosć kwasów tłuszczowych nasyconych i jednonienasyconych odpornych na obróbkę termiczną. Tak dla ciekawości powiem że smalec zawiera przecietnie dwa razy więcej jednonienasyconych kwasów tluszczowych oraz prawie trzy razy wiecej wielonienasyconych kwasów niż masło. W maśle [...]
Tak sobie patrzę na Twoje śniadanie i jakoś do jajek oliwa mi nie podchodzi - smakowo, no i do smażenia tez nie jest najlepsza (tu mam na myśli posiłek 3). Polecam masło klarowane do smażenia. Normalne masło (nie jakieś roślinne niewiadomo co) Ladies jadają
[...] rozejrzeć się za kokosowym olejem, póki co urzęduje na oliwie extra virgin i oleju rzepakowym. Właśnie co do niego, ww porządku jest? Taki kujawski nasz? Olej kokosowy do smażenia używać? Kokosowy do smażenia jak najbardziej. Oliwa z oliwek do sałatek super. Rzepakowy ujdzie, jeśli z pierwszego tłoczenia, ale zdecydowanie lepsza oliwa. Co do [...]
A ja sie nie zgadzam tym razem. Obiad - makaron pelnoziarnisty, wolowina, cebula, pomidory, czosnek, oliwa z oliwek, ser mozarella, jogurt naturalny i por. Znaczy co tu jest zle, czy tam "nieczyste" ? ;) Kolacja - watrobka drobiowa, jablko kwasne z ogrodu, pam do smazenia, czerwone wino, gorzka czekolada, ananas surowy. Ani pol nieczystego [...]
[...] warto jeść? Są najzdrowszymi tłuszczami, bo mają najwięcej NNKT, a najmniej tłuszczów nasyconych. Nie zawierają cholesterolu. Można je stosować do wszystkiego, nawet do smażenia (jednorazowego). To już w ogóle zostawie bez komentarza.. nicestuff: siemię lniane zmielone jest nic nie warte, miel samemu. Zmieniony przez - Charon w dniu [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] na placek owsiany, ponieważ miałem wzdęcia ) i wychodzi to tak 100 g płatków owsianych 120g mleka 1,5% z biedronki 3 jajka (z wioski) 2 cherbaty - zielone oliwa z oliwek do smażenia - 2 łyżki (chciałbym jeszcze dodać rodzynki 20g - ale jeszcze nie znalazłem dobrego miejsca gdzie mogę kupić dobre i tanie - prawdopodobnie wprowadzę od 1 [...]
[...] stwierdziłam, że na wszelkie wyjazdy są super, można włożyć choćby do kieszeni jak mozna i do czego uzywac oleju kokosowego Ma wysoką temp. topnienia, więc idealny do smażenia, zamiast masła czy oleju. Do tego obłędnie pachnie i daje fajną nutkę smaku. Ja daję do krewetek i tematów rybnych bo nie przepadam, za to kokos bardzo lubię, więc [...]
Siema ! Dochodzilem do siebie po treningu nog %-) wczoraj wieczorem juz bolaly, a teraz to juz chodzic nie moge %-) za krotkie przerwy miedzy seriami byly i ogolnie za duzy hardkor %-) ale lubie tak %-) Dieta 25.08.2015 1. 125g płatków owsianych górskich + 500ml mleka + 60g ananasa + 35g rodzynek + 45g izolatu 2. 100g ryżu basmati + 225g piersi z [...]
siema %-) dmq92 - tak cienko, ze szczeka opada? :-( globus1990_18 - dzieki ;-) big ron - kolego to ja Cie sledze, w innym dziale od kilku lat ;-) odkad pamietam byles wielki ;-) wiktor.grybos - odezwal sie ten co ma cienkie plecy %-) Ty masz wszystko cienkie a wazysz korwa 108 i jestes dociety, to cos nie halo z ta Twoja 'cienkoscia' %-) Artur - [...]